Bijzondere madammen: Annelien Smet

Soms is er die ene persoon die in je gelooft. Die je ziet, die ziet waar je toe in staat bent, nog voor je het zelf ziet. Mijn 'zo iemand' is Annelien Smet. Zij zag Vonk nog voor het idee zich in mijn hart nestelde, nog voor ik de eerste illustratie op papier had. Ze sprak erover met een vanzelfsprekendheid (tuurlijk komt Vonk er) die ik pas later zelf zou ontdekken en nu nog niet altijd durf toelaten.

Dus: dank je! Om mij te zien, om in mij te zien wat er al was, maar er nog moest uitkomen. Zonder jou, Anny Bananny, was het bij een droom gebleven, jouw onvermurwbare geloof in mij zorgde ervoor dat Vonk er kwam. Dat ik de stap durfde te zetten om illustrator en schrijver te worden (of beter te 'zijn'). En als dat melig klinkt, dan is dat omdat het echt zo is. Dat mag. Dus koester ik mijn friendski, zo actief als dat werkwoord het toelaat.

En laat het nu toevallig Anny-week zijn deze week: ze verjaart niet alleen, ze doet ook een expo met gloednieuw werk. Want ik heb het nog niet eens over haar creatief talent gehad, oh boy. Annelien is de Speedy Gonzalez der illustratoren, ze schiet sneller genialiteit uit haar pen dan haar schaduw en is gewoon de editorial illustration queen van la Belgique! Wie haar werk van dichtbij wil zien: deze week stelt ze prachtige houtsnedes tentoon op de plek waar ik ook mijn boek heb voorgesteld: bar ChopinChopin (van 13 tot 18 september). Zeker de moeite waard om eens binnen te springen, you won’t regret it! Check haar werk hier en hier.

Previous
Previous

De Pip in mij

Next
Next

Zelfsabotage